Lezbijke

Blog posvećen ženama sa ženama, slike, ozbiljni članci, fikcija...

19.05.2009.

Margaret, Monika i Elizabet

Ugasila je svjetlo i legla, teško dišući. Oh, Bože moj, mislila je, ovo je bilo kao u snu. Osmjehnula se u mraku, ponovo proživljavajući poljubac. Stvarno je željela da ode dalje. Dok je mislila, nježno se milovala.
Misli su joj se vratile na njenog prvog ljubavnika, Moniku, rođaku koja je došla da provede ljeto kod njih kad je Margaret imala trinaest godina. Monika je imala šesnaest, bila plava i lijepa, izgledala kao da sve zna i Margaret ju je od samog početka obožavala.
Živjela je u Francuskoj, i možda zbog toga, a možda i zato što su joj roditelji bili otvoreniji nego Margaretini, Monika je prirodno šetala gola po spavaćim sobama i kupatilima u njihovom krilu. Margaret nikad nije vidjela odraslu osobu nagu i bila je fascinirana Monikinim velikim grudima i maljama boje meda između njenih nogu; ona je u tim godinama imala vrlo male grudi i samo nekoliko malja.
Ali Monika je prvo zavela Elizabet - ružnu, nadmenu Elizabet, koja je imala bubuljice po bradi! Margaret ih je čula kako mrmljaju i ljube se u noći i bila je povrijeđena i osjećala se isključenom iz tajnih pogleda koje su one izmjenjivale i naizgled slučajnih dodira ruku dok su šetale šumom ili sjedile za čajem.
A onda je, jednog dana, kada je Elizabet otišla u London sa majkom, Margaret u kupatilu naletjela na Moniku. Ležala je u toploj vodi zatvorenih očiju, dodirujući se između nogu. Čula je Margaret i žmirnula je, ali nije prestala, a Margaret je gledala, uplašena ali fascinirana, dok je Monika masturbirala do vrhunca.
Te noći je Monika došla u Margaretin umjesto u Elizabetin krevet, ali je Elizabet digla galamu i zaprijetila da će sve da kaže, pa su je na kraju dijelile, kao žena i ljubavnica u ljubomornom trouglu. Margaret se cijelog ljeta osjećala krivom i obmanutom, ali su intenzivna privlačnost i novo fizičko zadovoljstvo bili suviše lijepi da bi odustala, pa se to završilo tek kad se Monika u septembru vratila u Francusku.

Ken Follett, "Night over water"

Lezbijke
<< 05/2009 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

MOJI LINKOVI

Čitam

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
149179

Powered by Blogger.ba